előző lap

Tizennegyedik alkalommal szervezték a Kiss Ferenc Általános Iskola pedagógusai a Benedek Elek: Mesék útján, csodák földjén mesemondóversenyt. Az eddig megszokott tavaszi időponttól eltérően ezúttal októberben került sor a megmérettetésre.

 

Népes részvétele volt a vetélkedőnek

„Napjainkban egyre többször érezzük a szükségét annak, hogy visszatérjünk hagyo-mányainkhoz. A mesemondás egy nagyon lényeges pillére a hagyományok őrzésének, ti pedig, akik elmondjátok ezeket a meséket, joggal érezhetitek magatokat hagyomány őrzőknek” – fogalmazott az esemény nyitányaként Bíró Éva igazgató. A házigazda tanintézmény vezetője hangsúlyozta, nagyon fontos az is, hogy otthoni környezetben találkozzanak a gyerekek ezekkel a történetekkel, és megismerkedjenek például Benedek Elek példás munkásságával.

A versenyen a legügyesebb I-VIII. osztályos csíki mesemondók képviselték településüket, iskolájukat Csíkszentdomokostól Tusnádig, egy-egy népmesével vagy Benedek Elek-mesével.

A zsűrit Györfi Erzsébet népdalénekes, Antal Rozália, a Nagy István Művészeti Líceum tanítónője, valamint a csíkmadarasi Domokos Csilla alkotta. Idén is szép számmal jelentkeztek az apró mesemondók, és a támogatóknak köszönhetően senki nem távozott üres kézzel.

A vetélkedő főtámogatója a Communitas Alapítvány volt.

 

Szólj hozzá!