előző lap

Helyszíni szemlét tartották kedden a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökség (AFIR) szakemberei a multifunkcionális központ építésével kapcsolatban. Az elöljáró hatóság illetékesei adminisztratív szempontból ellenőrizték a pályázati anyagot.

 

A központ látványterve. A park területén kapna helyet a létesítmény

Nem találtak kifogásolnivalót az összeállított pályázati anyagban és a központi parkban tartott helyszíni terepszemlén sem az AFIR munkatársai, így a szóban forgó pályázat zöld utat kapott a további elbírálásra. „A rendelkezésre álló információk alapján igen nagy az esély arra, hogy pozitívan bírálják el finanszírozási kérésünket” – jelentette ki a látogatást követően Bíró László polgármester. A községvezető a község honlapján közzétett Polgármesteri szemle rovatban úgy fogalmazott, az illetékeseknek meg kell bizonyosodniuk, hogy a helyszínen a projekt kivitelezésének semmilyen akadálya nincs. „A lényeg, hogy a szemle különösebb probléma nélkül szerencsésen lezajlott, az ellenőrök továbbmentek. Ezek szerint, ha minden jól működik, lesz egy multifunkcionális épületünk a parkban, szociokulturális rendeltetéssel” – említette a polgármester.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a multifunkcionális központ építésére a Csík Leader Egyesülethez benyújtott pályázat éréke 1,8 millió lej. A rendeltetését illetően fontos tudni, hogy ezt is pályázatból szeretnék megoldani. Az elképzelések szerint a tervezett ingatlanba szociális szolgáltatást indítana a község, több civil egyesülettel együttműködve, amit az Európai Unió  Humánerőforrás Operatív Programja (POCU) keretében pályáznák meg. A POCU program tervezett megvalósítási ideje 5 év, a pályázat értéke 1 millió euró körül mozoghat, a dokumentáció előkészítése folyamatban van.

Szólj hozzá!