előző lap

Már a hét elejétől lezárták a forgalmat a Felső-Köves utcában, ezen a szakaszon ugyanis aszfaltozásra készítik elő az úttestet. Fontos tudni, hogy csütörtökön, az aszfaltozás miatt, a hazajáró csorda nem használhatja a jelzett útszakaszt.

 

Lassan újabb határidőhöz közelednek a csíkmadarasi aszfaltozási munkálatok. Így a kivitelezőnek már nem sok ideje maradt a beruházás lezárására. Mint arról már számtalanszor beszámoltunk, a tavaly elkezdődött útrehabilitációs munkálatok során a Felső- és Alsóköves utcákban, illetve Papsárán és a Hídvég utcában nagyrészt elvégezték a szükséges teendőket. A Köves utcában még az aszfaltcsík leterítése van hátra, illetve vannak olyan útszakaszok az említett falurészeken, ahol még a vízelvezető sáncokat kell kibetonozni.

Idén eddig a Külváros és Egervára utcákban dolgozott a kivitelező. Itt elkészültek a járdák, letevődtek az útszegélyek illetve elkészültek a betonozott sáncok. Tulajdonképpen már csak az úttest előkészítése és az aszfaltozás van hátra. Az Állomás és Falumelyéke utcákban eddig a villany és kommunikációs vezetékek földalatti védőcsövezeteinek lefektetése történt meg.  

Továbbra is megoldatlan a hazajáró csorda kérdése

Hétfőtől nem lehet közlekedni a Felső Köves utcában, ugyanis a szászrégeni Probicons Kft. aszfaltozásra készíti elő a terepet. Az aszfaltcsík leterítése, amennyiben az időjárás is megengedi, csütörtökön fog megtörténni. Ez azt jelenti, hogy a hazajáró tehéncsorda kerülő úton kell, hogy megközelítse a gazdaságokat. A polgármesteri hivatal ezúton felkéri a tehéntartó gazdákat, hogy gondoskodjanak jószágaik hazatéréséről, elkerülve a Felső-Köves utcát.

Még mindig nem született megoldás arra a problémára, hogy a hazajáró tehéncsorda az új járdákon piszkot hagy maga után, ez pedig jelentősen rondítja a faluképet. Ezt az állapotot a kivitelező is szóvá tette az elmúlt napokban, kijelentve, ilyen körülmények között, a tehéncsorda által érintett szakaszokon nem tud garanciát vállalni a munkálatra. A kérdéskőr nem könnyű, a községvezetőség részéről senki nem szeretne a csorda vonulásának betiltásáról beszélni. A helyzetet viszont kezelni kell, ezzel kapcsolatosan zajlottak már egyeztetések az érintett gazdákkal. Konkrét megoldás azonban egyelőre nem született.

Szólj hozzá!