előző lap

Elkezdődött az aszfaltszőnyeg leterítése annak az uniós projektnek a keretében, melynek révén felújítják Csíkmadaras főbb utcáit. A gépek a Hídvég utcában álltak munkába csütörtökön reggel.

 

Terítik az aszfaltszőnyeget. Régóta várt pillanat a községben

A védőcsövek keresztirányba történő lefektetésével vette kezdetét vette még május végén az a felcsíki integrált projekt, melynek során a település főbb utcáit leaszfaltozzák. Hosszas készülődés előzte meg a kivitelezést, a munkálatok során 3,8 kilométer hosszúságban kerül aszfaltcsík a falu következő utcáiban: Alsóhídvége, Felsőhídvége, Papsára, Kövesutca, Egervára, Külváros, Falumelyéke, Állomás. Ezen utcákban, az aszfaltcsík mellett vízelvezető árok is kiépül, és ahol lehetséges, járda is.

Az ütemterv szerint első kőrben a Felső-Köves, Alsó-Köves, Felszeg, Hidvége, Papsára szakaszon dolgozik a kivitelezéssel megbízott szászrégeni Probicons Kft. Ezen a részen összesen több keresztásás is volt, melynek során különböző védőcsövek kerültek a földbe. Következett a terepegyengetés, az útalap kiépítése, a járda-és útszegélyek, illetve sáncok kialakítása.  Utóbbiak betonozása még hátravan ugyan, de ezek hiányában is elkezdődhetett az aszfaltozás, amelyet pár nap alatt a Felső-Köves utca felső végéig el szeretne végezni a kivitelező.

Szólj hozzá!