előző lap

A gyerekek helyét mától a szülők vették át a Kiss Ferenc Általános Iskola elemi osztályainak otthont adó épületben. Kalákában történik ugyanis az épület teljes körű takarítása, erre a vadonatúj bútorzat átvétele miatt van szükség.

 

Az új bútorzatra várva takarítanak csoportokra osztva a szülők. Kaláka a gyerekekért és az iskoláért

 

Csoportokra osztva tevékenykednek a szülők az elemi iskola épületében. Portalanítják az osztálytermeket, folyósokat, lemossák a falakat és ablakokat. A kalákára az iskola vezetősége kérte fel a közösséget, hiszen a napokban szállítják az uniós pályázatból megvásárolt új bútorzatot.

Mint arról már beszámoltunk, sikeresen pályázott a Csík LEADER Egyesületnél a csíkmadarasi önkormányzat.  „A vidéki élettér harmonikus fejlesztése” című pályázati kiírásra nemrég benyújtott dokumentációt pozitívan bírálta el a szakhatóság, így hamarosan sor kerülhet a szerződéskötésre is a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökséggel (AFIR).

A beruházás teljes értéke 63566 euró, ebből 49985 eurót tesz ki az állami finanszírozás, a maradék 13581 euró képezi az el nem számolható költségek értékét. Ebből a pénzből, többek között, teljesen bebútorozzák az új iskola épületét. Így például 120 darab új széket és asztalt kapnak a diákok, a tantermek mindegyikébe új katedrák, kivetítők és kivetítővászonok, hordozható személyi számítógépek (laptopok), falitáblák kerülnek. Szintén bebútorozzák és informatikai eszközökkel látják el a tanárit, öltöző- és cipőtartó szekrények kerülnek a folyosókra. A pályázat révén teljes berendezést kap az iskola informatikai laboratóriuma is. Ez bútorzatot, 20 darab asztali számítógépet és egy laptopot, kivetítőt és a hozzá tartozó vásznat, illetve falitáblát jelent.  

Mint ismeretes, az új elemi iskolát 2015-ben építették mindössze nyolc hónap alatt, a Regionális Operatív Programból finanszírozott pályázat összértéke 2.363.909,09 lej. Az ingatlanban öt tanterem, tanári szoba, illemhelyek, előtér és raktárhelyiség található. Az új iskolaépületnek minden olyan adottsága megvan, mely a megfelelő szintű oktatáshoz szükséges, a diákok a 2016-2017-es tanévtől használhatják az ingatlant. Az építkezés befejeztével a tantermeket régi bútorzattal rendezték be, így igencsak jól jön a következő időszakban gyakorlatba ültetendő beruházás. 

További segítségre is szükség lesz

A következő időszakban a tűzifa felvágására, hasogatására és elraktározására is várja a szülők segítségét a Kiss Ferenc Általános Iskola vezetősége. A kalákáról bővebb információkkal az osztályfőnökök és a tanítók szolgálnak az érdeklődőknek.

Szólj hozzá!