előző lap

Ha meg szeretne szabadulni feleslegessé vált, illetve meghibásodott elektromos hulladékjától, itt a lehetőség. A Rorec Egyesület ugyanis, Csíkmadaras Polgármesteri Hivatalával közösen, elektromos hulladékgyűjtő napot tart a községben szombaton, szeptember ötödikén.

 

Csíkmadaras központjában várják szombaton a régi vagy hibás elektromos készülékeket
 

Az akciót a „Hulladék helye nem körülöttünk van! Szabaduljon meg tőle!” elnevezésű országos kampány keretében szervezik. Ennek értelmében szombaton 10-18 óra közöt adhatnak le bármilyen, árammal vagy elemmel működő készüléket a községháza udvarán felállított gyűjtőpontnál.

Minden leadott nagyméretű készülék után (hűtő, fagyasztóláda, fagyasztó, mosógép és mosógatógép, ruhaszárítógép, légkondicionáló berendezések) ajándékutalványba részesülnek.

Más készülék leadása esetén  (vasaló, porszívó, monitor, kávéfőző, mixer, televizió és így tovább) tombolasorsoláson vehetnek részt, melynek során két darab sarokciszolónak, illetve két kávéfőzőnek keresnek majd gazdát. A tombolahúzás a gyűjtőpontnál lesz az akció befejeztével, azaz szombaton 18 órakor.                                                                           

Abban az esetben, ha nagyméretű elektromos hulladékot szeretnének leadni a Rorec Egyesület és a helyi hatóságok háztól vagy intézménytől való ingyenes szállítást bocsájtanak a rendelkezésre. Cégektől  és intézményektől való ingyenes átvétel esetén, használatból való kivonásról szóló jegyzőkönyvet is készít az egyesület. E szolgáltatás igénybevételéért kérjük tárcsázzák a a 0741 233 257 -es telefonszámot.

A 0800 444 800 ingyenes zöld szám minden esetben a lakosság rendelkezésére áll, amennyiben szeretne megszabadulni elektronikai és elektromos hulladékától, bővebb információt szeretne a gyűjtőpontokról, mikor van a következő elektromos hulladékgyűjtés a településen és a környéken!

A kampány teljes szabályzata a www.rorec.ro oldalon található meg.

A Rorec egyesület honplapján, www.rorec.ro, közösségi oldalán facebook.com/AsociatiaRoRec többet megtudhat arról, hogy miért, milyen formában és hogyan kell az elektromos hulladékot megfelelően leadni annak érdekében hogy egy tisztább környezetben éljünk.

A Rorec Egyesület, egy non profit szervezet, melynek alapító tagjai a 11 európaszerte legismertebb és a román piacon aktív szerepet betöltő elektromos és elektronikai készülékek gyártói. A Rorec Egyesület küldetése, hogy a gyártó cégek felelősségét átvállalja és az európai törvényeknek megfelelően, megszervezze az elektromos és elektronikai cikkek összegyűjtésének, tárolásának és újrahasznosításának a folyamatát.

Szólj hozzá!

Kapcsolódó képek