előző lap

Félórás időtartamra volt tervezve, ám végül jóval több mint egyórásra sikeredett az a hivatalos látogatás, amit Barti Tihamér, Hargita Megye Önkormányzatának alelnöke tett községünkben a hétfői nap folyamán. Az elöljáró az európai uniós alapokból kivitelezendő beruházásokról tájékozódott.

 

Részletesen tájékoztattuk Barti Tihamér alelnököt a község beruházásairól

Teljes körű képet szeretne kialakítani a megyei tanács az önkormányzatok által megpályázott európai uniós beruházásokról. A felmérés célja az önrészek biztosításával felmerülő problémák és konkrét igények azonosítása. Mint arról Barti Tihamér a csíkmadarasi polgármesteri hivatalban megtartott találkozón elmondta, több önkormányzati vezető is arról panaszkodott, hogy a szakminisztériumban nagyon nehezen vagy egyáltalán nem járulnak hozzá az esetleges hiteligénylési szándékokhoz. Ezen a folyamaton könnyítene a megyei tanács, ehhez viszont tudniuk kell, hogy melyek a valós igények – említette az alelnök.

A beszámolón Bíró László polgármester röviden felvázolta településünk fejlesztési stratégiáját, illetve lajstromba vette a kivitelezés alatt álló, a szerződéskötés szakaszában levő, illetve az elmúlt időszakban megpályázott beruházásokat, felsorolva azokat a költségeket is, amelyek az önkormányzatot terhelik ezek megvalósítása során, és amelyek jóval meghaladják az 500 ezer eurót.   
Emlékeztetőül, Csíkmadaras önkormányzata csak az idei év folyamán közel 10 millió euró értékben írt alá finanszírozási szerződést különböző pályázati kiírások pozitív elbírálása során.

A beszélgetést követően az alelnök szemügyre vette a településen zajló aszfaltozási munkálatokat, illetve az elemi iskola pályázatból biztosított új bútorzatát és felszerelését is megtekintette.

 

Szólj hozzá!