előző lap

Frissítve

 A felcsíki községben szervezi meg a napokban a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU)  az önkéntes tűzoltó csapatok körzeti és megyei vetélkedőjét. A tegnap a vetélkedő első szakasza zajlott, a mai második vetélkedői napon lép porondra a csíkmadarasi önkéntesek csapata.

 

Csicsóban bizonyíthatják tudásukat az önkéntesek

A verseny célja felmérni a csapatok felkészültségét, népszerűsíteni az életmentő tevékenységet, jobb kapcsolatot és együttműködést kialakítani a települések tűzoltói között.

A vetélkedő során száz méteres akadályfutást kellett abszolválniuk a lánglovagoknak, csapatonként két versenyző vesz részt ebben a versenyszámban. A verseny egyik leglátványosabb része, a négyszer száz méteres staféta-futás, hiszen a kijelölt pálya utolsó felében a csapatok azt is bemutathatják, mennyire jártasak a lángok eloltásában. Zárásként a beavatkozási eszközökkel való bánásmódban kell jeleskedniük a versenyzőknek.

A ma zajló, illetve a tegnap lezajlott körzeti szakaszok győztesei a szintén Csicsóban csütörtökön tartandó megyei szakaszon vehetnek részt. Eddig egy győztes neve ismert, az első napi győztes Szentegyháza önkéntes tűzoltó csapata. A mai vetélkedőn bizonyíthatják felkészültségüket és tudásukat a csíkmadarasi önkéntesek is. A megyei szakasz győztese a július első felében Besztercén tartandó országos szakaszon bizonyíthatja tudását.

Hargita megyében egyébként 67 önkéntes tűzoltócsapat létezik, egyesek közülük évszázados múltra tekintenek vissza (Székelykeresztúr-1871; Parajd-1878; Atyha-1880; Zetelaka-1890; Homoródszentmárton-1892; Korond-1893; Alsósófalva-1902; Oklánd- 1908).

Frissítés (Szerda, 2016.06.22)         

Tisztes helytállás!

Jó eredményt értek el az önkéntes tűzoltó csapatok szerdán megtartott körzeti versenyén a csíkmadarasiak. A vetélkedő három próbájának a lejártával a hét résztvevő közül a negyedik helyen tudhatták magukat, az első helyezett Dánfalva volt. Községünket a következők képviselték: Bálint Lajos Lóránt, Bálint Jenő, Antal Ottó András, Váncsa Lajos, Bálint Zsolt, Sándor Csaba, Kovács Ervin, Veress Csongor, Veres Andor, Dombi István. 

Szólj hozzá!