előző lap

Pár napon belül elkezdődik a vezetékek földbe helyezése az aszfaltozás által érintett utcákban – számolt be a következő időszak várható eseményeiről Péter Dávid alpolgármester a szerdai tanácsülés nyitányaként. A képviselő-testület összesen kilenc napirendi pontot tárgyalt a májusi soros ülésén.

 

Kábel fent, majd kábel lent. A vezetékek egy része a földbe kerül

Az aszfaltozási projekttel kapcsolatban az alpolgármester részéről elhangzott, lassan minden apró részlet a helyére kerül, a kivitelezővel az utolsó egyeztetések is a végéhez közelednek. Mint azt Péter Dávid elmondta, döntés született arról például, hogy a közúti infrastruktúra kialakításában érintett néhány szűkebb utcában hosszanti irányban villanyáram, kommunikációs és közvilágítási vezetékek fektetődnek le. Így kezdődnek az aszfaltozási munkálatok a Hídvége, Papsára, Felszeg és Alsóköves utcákban, összesen 1300 méter kábel kerül a földbe. Erre a célra korábban célirányosan 100 ezer lejt kapott a község a megyei önkormányzattól, a munkálat összértéke 128 ezer lej. A különbözetet saját forrásból próbálja biztosítani a polgármesteri hivatal. Az ezzel kapcsolatos terveket egyébként ezen az ülésen el is fogadta a képviselő testület, a direkt közbeszerzési eljárás néhány napon vesz igénybe, A többi, aszfaltozás előtt álló utcákban, mint arról már beszámolt, az utak szélességében 110-es átmérőjű védőcsövek rakódnak le, amelyekbe kerülnek majd a szükséges villany, kommunikáció és egyéb vezetékek.

A testület szerdai ülésén több szolgáltatói szerződést is pozitívan láttamozott, illetve jóváhagyta a a földgáz nyomáskezelő állomás helyszínének haszonbérbe adását a létesítményt kiépítő szolgáltatónak, a 199 négyzetméteres terület a Dögkert nevű falurészen található. Elfogadta ugyanakkor a Gyulafehérvári Caritas otthongondozói szolgáltatásának szerződését. Ennek értéke 38 400 lej, ezért az összegért 960 órányi ellátást biztosít a katolikus segélyszervzet. Tavaly egyébként összesen 121 nyilvántartott betege volt a községben a szolgálatnak.

Szintén a szerdai soros ülés tárgya volt többek között a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer (SMID) működési szabályzatának az elfogadása. A Hargita Megyei Települések zömét magába foglaló egységes hulladékgazdálkodási rendszer kiépítéséhez két éve fogott hozzá a megyei önkormányzat, a több millió eurós beruházás nagyjából elkészült, már csak egy korondi kisebb létesítmény építése van hátra ahhoz, hogy a szolgáltatás közbeszereztetése elkezdődhessen.

Szólj hozzá!