előző lap

Tizennegyedik alkalommal zajlik Csíkmadarason a Felcsíki hagyományőrző gyermektábor. Mint minden évben, ezúttal is lényeges szempont a tábor szervezésében, hogy ne iskolai környezetben tanulják a gyerekek a táncot, éneket.

 

A hagyományokhoz híven a tábor két alappillérét a kézműves foglalkozások, és a néptánc tanulás jelenti. Ezek mellett idén is hangsúlyt kapott a népdaltanulás és a különböző népi hangszereken való gyakorlás. Újdonságként jelent meg a tábor kínálatában az íjászat. Mindezen foglalkozások esetében lényeges szempont, hogy nem iskolai környezetben tanulják a résztvevők az éneket, táncot, ismerkednek meg a népi kézművesség fortélyaival, hanem egy hagyományőrző közegben tehetik ezt meg, ahol ráéreznek ezek igazi ízére. Ez azért is fontos, mert a hazai iskolai rendszerben nincs lehetőség a hagyományos értékek elsajátítására.

A résztvevők ezúttal is több környékbeli és távoli településről egyaránt érkeztek, illetve Csíkmadaras testvértelepüléseinek csapatait is vendégül láthatták a szervezők. 

Szólj hozzá!