előző lap

Sorrendben negyedik alkalommal tartottak augusztus 24-én, pénteken elektronikai hulladékgyűjtő napot a községben. Míg korábban a tavalyi alkalmat tartottuk a legsikeresebbnek, idén újfent ezt kell hirdetnünk, hiszen a rendszeres gyűjtések rövid, négyéves történetében a mostani alkalommal adták le a legnagyobb mennyiségű hulladékot.

 

Több mint 4 tonna elektrónikai hulladékot adtak le a csíkmadarasiak. Az elmúlt négy esztendő legnagyobb mennyisége

A csíkmadarasiak ezúttal is éltek az alkalommal, régi televízió-készülékeket, hűtőket, mosógépeket meg egyéb elektronikai szerkezetet adtak le a községháza mellett felállított gyűjtőpontnál. Mint arról Prunel Andrea, a Rorec Egyesület Hargita megyei képviselője beszámolt, míg tavaly közel 3 tonna elektronikai hulladékot adtak le a csíkmadarasiak, ezúttal több mint 4 tonna hulladék gyűlt össze az akció során. Ez a 4 illetve 3 évvel ezelőtti mennyiségek duplája. „Köszönetet szeretnénk mondani a lakosságnak, hiszen példás hozzáállást tanúsítottak az akció során. Nagyon sokan vették a fáradságot és elhozták az eszközöket a gyűjtőponthoz, ezúttal nem kellett olyan sokat járnunk a falut, mint a korábbi években” – értékelte a pénteki akciót Prunel Andrea. Mint fogalmazott, termék szerinti megosztásban a CRT kategória (tv, monitor) adta a mennyiség jelentős százalékát, valamint a kisméretű elektronikai hulladékok. Az illetékes örvendetesnek tartja, hogy a csíkmadarasiak évről-évre környezettudatosabbnak bizonyulnak.

Azt tudni kell, hogy a Rorec 0800 444 800-as zöld száma továbbra is a lakosság rendelkezésére áll.  Abban az esetben, ha netán elszalasztották a pénteki gyűjtést, a nagyméretű elektromos hulladékot, hűtőket, mosógépeket továbbra is begyűjtik, mindezek esettében értékjegyeket is adnak.

A Rorec egyesület honplapján, www.rorec.ro, közösségi oldalán facebook.com/AsociatiaRoRec többet megtudhat arról, hogy miért, milyen formában és hogyan kell az elektromos hulladékot megfelelően leadni annak érdekében, hogy egy tisztább környezetben éljünk.

A Rorec Egyesület, egy non profit szervezet, melynek alapító tagjai a 11 európaszerte legismertebb és a román piacon aktív szerepet betöltő elektromos és elektronikai készülékek gyártói. A Rorec Egyesület küldetése, hogy a gyártó cégek felelősségét átvállalja és az európai törvényeknek megfelelően, megszervezze az elektromos és elektronikai cikkek összegyűjtésének, tárolásának és újrahasznosításának a folyamatát.

 

 

Szólj hozzá!