előző lap

Kiértékelték Hargita Megye Tanácsánál azokat az igényléseket, amelyeket az intézmény önkéntes tűzoltó-egyesületeknek szóló kiírására küldtek be – tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtóosztálya. Huszonöt egyesület részesül támogatásban, köztük a csíkmadarasi is.

 

Sikeresen pályáztak. Bővíthetik felszerelésüket az önkéntes tűzoltók

Mint a közleményből megtudhatjuk, összesen 38 pályázatot adtak le, amelyből az elbíráló bizottság harmincegyet fogadott el, hetet pedig hiányos dokumentáció miatt utasítottak vissza. Újdonságnak számított, hogy megelőzésre is pályázhattak az önkéntes tűzoltó alakulatok, valamint kétszázezerről háromszázezer lejre emelkedett a pályázat keretösszege.

A nyertes pályázatoknak köszönhetően védőeszközökkel bővül az ajnádi, madéfalvi, vacsárcsi, rákos községi, karcfalvi, kászonaltízi, ditrói, kápolnásfalvi, korondi, maroshévízi, székelykeresztúri, zetelaki, máréfalvi, felsőboldogfalvi önkéntes tűzoltók készlete.

Továbbá felszerelést vásárolhatnak a csíkmadarasi, csíkszentdomokosi és ülkei önkéntesek. Egyenruhára kapott támogatást a lázárfalvi, máréfalvi alakulat. Képzésen vehetnek részt a felcsíki, güdüctelepi, maroshévízi  tűzoltók és az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség tagjai. A Hargita megyei hivatásos tűzoltók egyesülete, a képzések mellett, egyenruhára, védőeszközre információs kiadványok, plakátok nyomtatására és tűzoltó verseny szervezésére is pályázott. A megyei tanács pályázata révén hozzájárul az oroszhegyi, székelykeresztúri, varsági, lövétei és homoródszentmártoni tűzoltók hatékony működéséhez is.

Szólj hozzá!