előző lap

Magyar kormánypénzből részesül hagyományos játszótérben a csíkmadarasi óvoda. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által lebonyolított óvodai fejlesztési program keretében kerül sor a beruházásra. A munkálatok már zajlanak a tanintézmény udvarán.

 

Lassan a helyükre kerülnek a játszótéri elemek

Magyarország Kormánya által tavaly meghirdetett Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként 7,5 milliárd forintot Erdélyben költhetnek el az érintettek. Új napközik és bölcsödék épülnek elsősorban a szórványban, a pénzből a meglévő ingatlanok felújítására, játszóterek építésére, szakmai konferenciák szervezésére is jut. A program keretében valósul meg például az Albániában és Magyarországon is kiválóan működő „Ovi-Sport Program” is, ezt egyelőre Szentegyházán és Tusnádfürdőn ültetik gyakorlatba.

A csíkmadarasi napközi esetében tavaly nyáron a sportprogram megvalósítására és egy hagyományos játszótér megépítésére is pályázott a Kiss Ferenc Általános Iskola, az RMPSZ végül az utóbbit részesítette pozitív elbírálásban. A mászótornyot, hintákat és homokozót magába foglaló létesítmény felszereléséhez kedden látott hozzá az ezzel megbízott kivitelező cég. A gyerekek remélhetőleg már a jövő hét folyamán birtokba is vehetik új játszóterüket. A beruházás értéke 12500 euró.

Szólj hozzá!