előző lap

Mindössze öt napirendi pontot kellett tárgyalnia szerda este megtartott novemberi ülésén a csíkmadarasi önkormányzati testületnek. Ezek között fontos beruházási tételek is szerepeltek.

 

Az ifjúsági és információs központ látványterve. Fiataloknak épülne

Civil kezdeményezésként épülne ifjúsági és információs központ Csíkmadarason. A központi parkban elképzelt ingatlan a helyi fiatalságnak nyújtanak teret a rendszeres találkozásra, együttlétre. Az egyszintes, 168 négyzetméteres épület megvalósíthatósági tanulmányának, illetve kivitelezési tervének elkészítését tartalmazó szolgáltatói szerződését fogadott el a testület, ennek az értéke 20 ezer lej.

Szintén fontos beruházásként szerepelt a tanácsülésen az ugyancsak a központi parkba elképzelt multifunkcionális központ építésével kapcsolatos határozattervezet. A projektnek igencsak érdekes története van. Néhány évvel ezelőtt még ifjúsági központként kezdődött el az ingatlan tervezése,  az épület alapkövét ünnepélyes keretek között tették le tavaly júliusában. A megvalósítást egymillió forinttal is támogatta a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK). Az alapkő letételt követően a községvezetőség kereste azt a pályázati lehetőséget, amelynek révén finanszírozni lehetne az ingatlan felépítését. Erre végül Leader-program keretében mutatkozik lehetőség, a pályázathoz viszont újra kellett gondolni az épület rendeltetését. Így végül multifunckionális központ építésére tett le pályázatot az önkormányzat a Csík Leader Egyesülethez, a beruházás értéke 1,8 millió lej. A rendeltetését illetően fontos tudni, hogy ezt is pályázatból szeretnénk megoldani. Az elképzelések szerint a tervezett ingatlanba szociális szolgáltatást szeretne indítani a község,  több civil egyesülettel együttműködve. A szóban forgó szolgáltatásra az Európai Unió  Humánerőforrás Operatív Programja (POCU) keretében pályáznák meg. A POCU program tervezett megvalósítási ideje 5 év, a pályázat értéke 1 millió euró körül mozoghat, a dokumentáció előkészítése folyamatban van. Az önkormányzati testületnek az ingatlan megépítésére vonatkozó pályázati dokumentáció összeállítását tartalmazó tanácsadói szerződését kellett jóváhagynia, ennek értéke 4500 lej.

A testület az említetteken kívül jóváhagyta a folyamatban levő közvilágítás felújítási munkálatai értékének kiigazítására vonatkozó határozatot ( néhány ezer lejes csökkenésről van szó), illetve a községháza által vásárolt fa hasogatására vonatkozó kivitelezési szerződést.  

Szólj hozzá!

Kapcsolódó képek