előző lap

Csíkmadarason is igényelhető a fűtéstámogatás a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti fűtésidényre. A tavalyhoz képest az igénylési feltételek nem változtak, ezeket újra ismertetjük általános jelleggel.

 

 Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet, fűtőolajat vagy villamos energiát használnak és a támogatási feltételeknek eleget tesznek, kérhetik a támogatást. Igényelhetnek: a fával vagy gázzal való, illetve elektromos fűtés esetén, akiknek a családon belüli nettó egy személyre eső jövedelem legfeljebb 615 lej, a távfűtés esetében pedig 786 lej, utóbbi kritérium ugyebár Csíkmadarasra nem érvényes. Akik egyedül élnek, azoknál távfűtés esetén a jövedelem legtöbb 1082 lej lehet, az egyéb fűtéskategóriáknál változatlanul 615 lej a felső küszöb számukra is. 

A procedúra az elmúlt évhez képest változatlan. Idén is a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák az igazolásokat belső rendszer alapján állítják ki, ami azt jelenti, hogy az igénylőknek csak a fűtéstámogatási kérelmet kell kitölteniük. Nagyon fontos, azonban, hogy a család összetételét, jövedelmet igazoló dokumentumokat mindenki hozza magával. Jövedelmet igazoló iratok többek között: munkahelyi igazolás, nyugdíjszelvény, iskolai igazolás (ösztöndíj esetén), egyetemisták esetében egyetemi igazolás, magánvállalkozás esetében igazolás a pénzügyről. Ha az igénylőnek nincsen jövedelme, szintén a pénzügyről kell kérni igazolást.

A saját felelősségre kitöltött formanyomtatványokat a mellékelt igazoló okiratokkal együtt a polgármesteri hivatal székhelyén kell leadni. A kérés kitöltését egyébként ajánlott a 11. oldallal kezdeni. Amennyiben a család használatában van az itt feltüntetett javak közül – nem fontos, hogy a nevén legyen, elég, ha a család használja –, az illető személy vagy család nem jogosult fűtéspótlékra.

A támogatás az 5 hónapos fűtési idényre igényelhető. Az egyszer megítélt támogatás a fűtésszezon végéig érvényes, nem kell minden hónapban újra kérvényezni. Arra kérik az érintetteket, hogy az öt hónap alatt történő bármilyen (jövedelmi, család összetétel, lakcím stb.) változást a lehető legrövidebb időn belül jelentsék be a községházán. Azok, akik a teljes fűtési szezonra támogatást szeretnének kapni, legkésőbb november 20-ig be kell nyújtsák az igénylési dossziét. A támogatás a fűtési idényben bármikor igényelhető – mindig attól a hónaptól kezdődően hagyják jóvá, amelyik hó legkésőbb 20-ig iktatták a kérelmet.

Szólj hozzá!