előző lap

Csíkmadarason tartózkodnak a napokban a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökség (AFIR) gyulafehérvári szakemberei, két nemrég letett pályázat ügyében. A zetelaki erdei út, illetve a napközi épületének felújítására benyújtott finanszírozási igénylések esetében helyszínelnek. A két beruházás tervezett értéke összesen meghaladja a 10 millió lejt.

 

A napközi épületének bővítésére és teljes felújítására is pályázatott a polgármesteri hivatal

Kedden az erdei úttal kapcsolatban terepszemléztek az illetékesek, illetve vették górcső alá a pályázati kiírásra összeállított dokumentációt. Kizáró jellegű formai hibát nem találtak, így az iratcsomó mehet a végső elbírálásra. A községháza az erdei infrastruktúra fejlesztését célzó 4.3S intézkedés keretében nyújtott be pályázatot. A több mint 8 millió lej összértékű beruházás révén 4 szélességben aszfaltszőnyeggel látnák el a Zetelaka irányába vezető erdei utat mintegy 7,5 kilométer hosszúságban. A munkálatok során az átkelőket, hidakat felújítanák, a patakmenti szakaszon támfal épülne, az útkereszteződéseknél fedett sáncokat alakítanának ki. Az említett intézkedés keretében eddig 88 projektet iktattak mintegy 125 millió lej értékben, a rendelkezésre álló keretösszeg meghaladja a 170 millió lejt, az iratcsomók letevésének határideje június 30. Ez azt jelenti, hogy igen nagy az esélye annak, hogy a pályázat finanszírozást nyerjen.

A gyulafehérvári szakemberek csütörtökön a Cinege napközi épületét is szemügyre veszik, az erdei utas pályázathoz hasonló vizsgálatnak vetve alá az ezzel kapcsolatos pályázati anyagot. Ebben az esetben a 7.2-es intézkedés keretében tett le finanszírozási igénylést a község, Itt is június 30 a határidő, eddig 53 pályázatot iktattak 19 millió lej értékben, a rendelkezésre álló keretösszeg kevéssel haladja meg a 20 millió lejt. Mint arról már beszámoltunk, a felújítás során kibővítenék a napközi épületét, így az épületegyüttes a jelenlegi 857 négyzetméterről 915 négyzetméterre nőne, ehhez tartózna még 1667 négyzetméternyi zöldövezet, illetve egy legkevesebb 100 négyzetméteres parkoló. A beruházás teljes költsége megközelíti az 580 ezer eurót, ebből 50 ezer euróba kerülnének a konyhai berendezések és egyéb szükséges ipari eszközök.

Szólj hozzá!