előző lap
Tisztelt vendégeink!
 
   Szeretettel köszöntöm Csíkmadarason, Felcsík "mezopotámiájában", azon a székelyföldi településen, amely a történelem során a magyar királyság fontosabb stratégiai helye volt. Itt müködött két évszázadot az erdélyi vashámorok egyike, itt állította fel 1848-ban Bodor Ferenc bányakapitány a forradalomban nélkülözhetetlen lőporgyárat.
Tisztelt vendégeink!
 
   A mai, kistérségünk ünnepnapja margóján szóvá kell tennem azt,  hogy mi felcsíkiak vettük az üzenetet és igyekszünk nagyok lenni! Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy ezt a majd lehetetlen helyzetet is sikerült rendezni és a projekt tartalmi gondjain túl számtalan formai problémát is megtudtunk oldani. A községünket illető rész kiemelten fontos közösségünknek, önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. Köszönet és hála mindenkinek, aki hozzájárult a projekt sikeréhez. Siker történet hiszen, amikor a pályázat elsőre elbírálódott senki nem gondolta volna azt, hogy ez a pályázat összejöhetett. Világért sem hagynék ki egy gondolatot, úgy értékelem, hogy  Szent István örökségeként adatott meg nekünk felcsíkiak ez a lehetőség. Úgy vélem, hogy a több mint ezer éve hozott döntés még akkor is, ha abban az időben nagyon soknak érthetetlen, mégis okos döntés volt,. Lám lám a pénzvilághoz való kapcsolódásnak van pozitív hozadéka is.
Tisztelt vendégeink!
 
   Részemről köszönet és, elismerésem a felcsíki kollégáimnak, köszönöm ismételten mindenkinek, aki Csíkmadaras, azaz Térségünk fejlesztését támogatja.
Hajrá Madaras, hajrá Felcsík!

Kapcsolódó képek