előző lap

Adventi hangversenysorozatának részeként Csíkmadarason lép fel az Amabile Trio klasszikus zenei együttes. Előadásuk során Verracini és G.F.Handel zeneszámok is szerepelnek.

Az Amabile Trió 2012-ben alakult, alapító tagjai lelkes, fiatal zenetanárok, akiknek céljuk, hogy a mindennapi oktatás mellett tehetségüket a koncerttermek falai közt kamatoztassák. A tagokat egy közös cél vezéreli, mégpedig a hegedű, cselló és zongora gazdag irodalmának bemutatása és megismertetése a közönséggel. Repertoárjukban szerepelnek: F. Schubert, F. Mendelssohn, J. Brahms, A. Corelli, W. A. Mozart, L. v. Beethoven, E. Grieg, J. Haydn, V. Monti, Hubay Jenő, J. Strauss, F. Kreisler, Kodály, Erkel és Bartók művei.

A zenekar egyik nagy előnye, hogy mivel kis létszámú, olyan helységekbe is eljuthat, ahol ritkán vagy egyáltalán nem tartanak klasszikus zenei előadást. Ez is egyik feltételük, hogy nem csak helyben, Csíkszeredában bemutatni az előadásokat, hanem falvakra is el kell jutni. Az együttes tagjai Péter Ernő - hegedű, Szentgyörgyi László - cselló, Polgár Szabolcs – zongora. 

A vasárnap, december 17-én, 19 órától a helyi kultúrotthonban sorra kerülő előadás szervezői Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Csíkmadarasi Polgármesteri Hivatal, Csíkmadarasi Közbirtokosság. Belépési díjat tetszés szerint kell fizetni. 

Szólj hozzá!