előző lap

Második alkalommal szervezi meg az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont. A tavaly útjára indított rendezvény célja a keresztény értékek melletti elköteleződés erősítése.  

 

A Szakrális Maraton azzal a szándékkal szerveződött meg 2016-ban Erdély több szakrális, kultikus, történelmi központja felé, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett összekapcsolva a testi (sportolás), lelki és szellemi megújulás ősi gondolatát, vallástól és nemzetiségtől függetlenül.

2017 –ben is ebben a szellemiségben szerveződik a Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért! Zarándoklat – Teljesítménytúra Gyalog – Szaladva – Kerékpárral: Csíksomlyóról – Csíksomlyóra június 10-én szombaton és két jármodban (szaladva, kerékpárral) Mikházára Korond – Parajd – Szováta – Nyárádremete és Marosvásárhely Nyárádszerda vonalán június 18-án vasárnap.

A rendezvények a hely szellemiségét, lelkiségét fenntartva magába ötvözi a zarándokok, túrázok, kerékpárosok, szaladok, természetvédők, EKÉ-sek, cserkészek szellemiségét. Melyeknél mind közös a természet – közösség – élmény gondolatisága, amely a keresztény kultúrában gyökerezik. Cél, hogy az egység, az elfogadás, az öröm és az összefogás megtapasztalása által erősítsük elkötelezettségünket keresztény értékeink és az európai béke mellett, amely egyben misszió és preevangelizáció is. A természetjárás három rmódja – gyalogosan, szaladva, kerékpárral – sajátosan ötvöződik és többlettartalommal töltődik meg. A testi teljesítmény mellett lehetőség nyílik a lelki elmélyülésre, mindenki saját magának megfelelő ritmusban.

A maraton védnökei: Bogya Zoltán kolozsvári sportember, hegyi futó, ultramaratonista, UTMB (Mont Blanc Ultramaraton) teljesítő; Novák Károly Eduárd csíkszeredai paraolimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó; Kovács Lehel István négyfalusi informatikus, egyetemi oktató az Erdélyi Kárpát Egyesület elnöke; P. Urbán Erik OFM Csíksomlyói Kegytemplom templomigazgató; Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke; Péter Ferenc, Maros Megyei Tanács elnöke, a Sóvidék-Nyárádmente Szakrális Maraton védnöke; Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere; Ferencz Tibor, Csíkszépvíz polgármestere; Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda Megyei Jogú Város polgármestere

Az eseménnyel kapcsolatos részletes információk a www.szakralismaraton.ro honlapon olvashatók, előzetesen bejelentkezni is ezen a portálon lehet.

Szólj hozzá!