előző lap

Nehezebb időszakot élnek át községünk lakói, hiszen az utcák felújításának munkálatai esetenként megkeserítik mindennapi életüket. A községháza vezetősége a lakosság türelmét kéri, néhány helybéli hozzáállása azonban továbbra is hátráltató tényezőnek bizonyul a munkálatok során.

 

Aszfaltozások előkészületek. Nem mindenki nézi jó szemmel a munkálatokat

Több olyan esemény történt az elmúlt időszakban, melynek révén bizonyos személyek szándékosan akadályozták az aszfaltozási munkálatok kivitelezését, mások pedig ugyancsak szándékosan rongálták a már kialakított felületeket. Volt olyan is, hogy a kivitelező eszközállományában is kárt tettek ismeretlenek. A munkálatok előrehaladtával több hasonló probléma merült fel az egervári és külvárosi falurészeken is, ahol a napokban aszfaltozásra készítik elő az úttestet.

„Valóban nem könnyű megbirkózni a munkálatok okozta mindennapi bosszúságokkal. Szeretnénk azonban türelemre inteni a lakosságot, hiszen a munkálatok eredménye már kezdett körvonalazódni” – jegyezte meg a helyzettel kapcsolatban Bíró László polgármester. Mint fogalmazott, azon túl, hogy időtálló munkálatokat szeretne végeztetni az önkormányzat, egy egységes, szép falukép kialakítása is fontos hozadéka a felújítási munkálatoknak. Hiszen az aszfaltozott utcák, kibetonozott sáncok, egységes kapubejáratok, a légvezetékek eltűnése mind hozzájárul a csíkmadarasiak közérzetének a javulásához. Végső soron ez is a cél, hogy egy üde, rendezett falukép uralja a helybéliek mindennapjait, amire majd építeni lehet a turizmusfejlesztési stratégiát is.

Mint arról már számtalanszor beszámoltunk, a tavaly elkezdődött útrehabilitációs munkálatok során a Felső- és Alsóköves utcákban, illetve Papsárán és a Hídvég utcában nagyrészt elvégezték a szükséges teendőket. A Köves utcában van olyan rész, ahol még dolgoznak a vízelvezető sáncok kibetonozásával.

Idén eddig a Külváros és Egervára utcákban dolgozott a kivitelező. Itt elkészültek a járdák, letevődtek az útszegélyek illetve elkészültek a betonozott sáncok. A hét elejétől az úttestet készítik elő az aszfaltozásra. Az Állomás és Falumelyéke utcákban eddig a villany és kommunikációs vezetékek földalatti védőcsövezeteinek lefektetése történt meg. 

Szólj hozzá!