előző lap

Csíkmadaras önkormányzati testületének havi gyűlésére került sor április 22-én, szerdán délután 6 órától. Az ülés főbb napirendi pontjai a gázhálózat és a kulturális központ megvalósíthatósági tanulmányainak elfogadása, területvásárlás a terelőút kiépítésének céljából a csíkszentmihályi részen, költségvetés módosítás, valamint az afterschool épület biztonsági rendszerének felszerelésére kötött szerződés elfogadása.  

Az tanácsülést megelőző szakbízottsági ülés alkalmával a tanácsosok felajánlották egy havi javadalmazásukat a Megyei Sürgősségi Korház javára. A Covid-19 járvány elleni küzdelemre tett felajánlás, reméljük másokra is ösztönzően hat majd. További részletek az adományozással kapcsolatosan:

https://www.facebook.com/100813804931718/photos/a.113858626960569/113855840294181/?type=3&theater

A gázhálózat kiépítése létkérdéssé vált a vállalkozások, a lakosság és a közintézmények számára egyaránt. Az elöljárók egyhangúlag fogadták el a projekt megvalósíthatósági tanulmányát.

A tanácsülés során elfogadásra került a Csíkszentmihály adminisztratív területéhez tartozó 92 áras földterület megvásárlása az Önkormányzat által. A terület megvásárlása a Terelőút projekt megvalósulásához lesz elkerülhetetlenül szükséges, melynek célja a lakott terület tehermentesítése a főúton egyre növekvő forgalomtól.

25 000 lej elfogadásáról született döntés és egyúttal költségvetés kiegészítés, mely Hargita Megye Tanácsa részéről érkezett. Az összeget a település a közbiztonságára kell fordítani a szükségállapot idején.

Napirendre került a Kulturális Központ megvalósíthatósági tanulmányának elfogadása. A Központi Parkban, az épülőfélben lévő Multifunkcionális Központ szomszédságában helyet kapó létesítmény számos rendezvénynek adhat majd otthont. Az egyedi tervezésnek köszönhetően, a kulturális központ számos modern technológiával rendelkezik majd, melyek a térségben egyedülállóvá teszik. 

A testület elfogadta továbbá a nemrégiben átadott - utóbb karanténként szolgáló - afterschool épület biztonsági rendszerének felszerelésére kötött szerződést.

Szólj hozzá!

Kapcsolódó képek