előző lap

Átiratban tájékoztatta a megyei önkormányzat a csíki polgármesteri hivatalokat, hogy melyik önkéntes tűzoltó alakulatok részesülnek a forgalomból kivont, használaton kívüli mentőutókból. A kedvezményezettek között található a csíkmadarasi alakulat is.

 

Személyszállításra használhatják a kapott mentőautót a tűzoltók

Még tavaly decemberben hívta fel a megyei önkormányzat az érdekeltek figyelmét, hogy forgalomból kivont, használaton kívüli mentőautót igényelhetnek a Hargita megyei önkéntes tűzoltó alakulatok. Huszonnégy, a Hargita Megyei Mentőszolgálat által leírt mentőautóról van szó, amelyeket a megyei tanács kért az önkéntes tűzoltók segítésére. A megyei tanács előzetesen kikérte az egészségügyi minisztérium véleményét is, amely rábólintott az átadásra.

Mint azt közleményükben is jelzik, Hargita Megye Tanácsa kiemelt fontossággal kezeli a Hargita megyei önkéntes tűzoltó alakulatokat, és nagyra becsüli azok munkáját, akik saját életüket nem féltve, bajba jutott embertársaikon segítenek, mindezt önkéntesen. Ezért évről évre meghirdetett pályázati kiírásával, valamint direkt támogatásokkal próbálja erősíteni az önkéntesek munkáját.

Ennek érdekében azzal a kéréssel fordultak a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetőségéhez, hogy a szolgálat által már nem használt, de még működőképes mentőautókat adják át azoknak az önkéntes tűzoltó alakulatoknak, amelyek igényt tartanak rá. A mentőszolgálat pozitívan fogadta a felkérést, és 24 leírt mentőautót bocsátott használatra a megyei önkéntes tűzoltó alakulatoknak. Az átalakított mentőautók személyszállításra lesznek alkalmasak. A kedvezményezett önkéntes tűzoltó alakulatok február 3-ig kell jelezzék, átveszik-e a számukra kiosztott gépjárművet. A csíkmadarasi tűzoltók egy Mercedes Benz 210 típusú autóval gazdagodhatnak. 

Szólj hozzá!