előző lap

Javában zajlik az aszfaltozási munkálat a községünkben, a kivitelező jelenleg az Egervára utcában dolgozik. Felmerült azonban a kérdés, mi lesz a felújítás után a Köves utcán és Egervárán áthaladó teherforgalommal?

 

A járdát építik a munkások. Folytatódik az útfelújítás, de kérdések merültek fel

A tavaly elkezdődött útrehabilitációs munkálatok során a Felső- és Alsóköves utcákban, illetve Papsárán és a Hídvég utcában nagyrészt elvégezték a szükséges teendőket. Mint arról Péter Dávid alpolgármester tájékoztatott, a Köves utcában még az aszfaltcsík leterítése van hátra, illetve vannak olyan útszakaszok az említett falurészeken, ahol még a vízelvezető sáncokat kell kibetonozni.

A továbbiakban aszfaltozni, és esetenként járdát meg sáncot kell építeni a következő utcákban: Falumelyéke, Állomás utca, Külváros, Egervára. Ezekben az utcákban a földalatti infrastruktúra ki van alakítva, így elvileg zökkenőmentesebb kell legyen a munkálat. A most zajló kivitelezés az utóbbi kettőt érinti, jelenleg a tereprendezést végzik a munkások, illetve ahol szerepel a tervekben, a járdát is megépítik.

Problémát jelent a teherforgalom

A faluközti utak aszfaltozását végző szászrégeni Probicons Kft. nemrég átiratban jelezte a községházának, hogy az elvégzett munkálatokra nem tud szavatosságot vállalni azokon a szakaszokon, ahol eddig a teherforgalom zajlott a településen. A kivitelező által küldött dokumentum az Egervára és Köves utcákat említi, kitérve arra, hogy ezen útszakaszok nem úgy voltak tervezve, hogy ezt a típusú közúti forgalmat, az általa jelentett többletterhelést megbírják. A cég felhívta a községháza figyelmét, amennyiben a felújítás befejezése után is az említett utcákon zajlik a teherforgalom, nem áll módjukban szavatosságot vállalni az általuk végzett munkáért.

Van alternatíva, csak…

Nem véletlenül lett a mezei út nyomvonala így kiépítve a község nyugati oldalán – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Péter Dávid alpolgármester. Hozzátette, az sem véletlen, hogy a községháza már két évvel ezelőtt megterveztette a Halálkanyar és Pál Lajos kertje között haladó 1,7 km hosszú mezőgazdasági út felújítását. Hiszen ez utóbbival kiegészülve a Terelőútként ismert mezei útszakasz megfelelő alternatívát kínálna a teherforgalom számára. Az 1,7 km-es szakasz makadám útként lett megtervezve, a beruházás előreirányzott költsége eléri a 600 ezer lejt. A polgármesteri hivatal folyamatosan keresi a pénzforrást az útfelújítás mihamarabbi elvégzése érdekében.  

Szólj hozzá!