előző lap

Harmadjára tartottak elektronikai hulladékgyűjtő napot a községben, és ez bizonyult a legsikeresebbnek az eddigiek közül. A tavaly júliusi alkalom után ezúttal szeptemben 29-én, pénteken tartották az akciót, a csíkmadarasiak pedig éltek az alkalommal, régi televízió-készülékeket, hűtőket, meg egyéb elektronikai szerkezetet adtak le a községháza mellett felállított gyűjtőpontnál.

 

A korábbi alkalmakhoz képest sokkal több elektronikai cikket adtak le

Mint arról Prunel Andrea, az egyesület Hargita megyei képviselője beszámolt, ez volt az eddigi legsikeresebb akció a településen. Míg tavalyelőtt mintegy 2 tonna, a múlt évben pedig 2,5 tonna, idén közel 3 tonna elektronikai hulladékot adtak le a lakosok. „Pontosan 2920 kilogrammnyi elektronikai cikket gyűjtöttünk be, ami a legtöbb az eddig megtartott akciók során. Nagyon ügyesek voltak a csíkmadarasi lakosok” – értékelte a pénteki akciót Prunel Andrea. Mint fogalmazott, termék szerinti megosztásban a CRT kategória (tv, monitor) adta a mennyiség jelentős százalékát, valamint a nagyméretű elektronikai hulladékok.

Prunel Andrea kiemelte, hogy a Rorec 0800 444 800-as zöld száma továbbra is a lakosság rendelkezésére áll.  Abban az esetben, ha netán elszalasztották a pénteki gyűjtést, a nagyméretű elektromos hulladékot, hűtőket, mosógépeket továbbra is begyűjtik, mindezek esettében értékjegyeket is adnak.

A Rorec egyesület honplapján, www.rorec.ro, közösségi oldalán facebook.com/AsociatiaRoRec többet megtudhat arról, hogy miért, milyen formában és hogyan kell az elektromos hulladékot megfelelően leadni annak érdekében hogy egy tisztább környezetben éljünk.

A Rorec Egyesület, egy non profit szervezet, melynek alapító tagjai a 11 európaszerte legismertebb és a román piacon aktív szerepet betöltő elektromos és elektronikai készülékek gyártói. A Rorec Egyesület küldetése, hogy a gyártó cégek felelősségét átvállalja és az európai törvényeknek megfelelően, megszervezze az elektromos és elektronikai cikkek összegyűjtésének, tárolásának és újrahasznosításának a folyamatát.

 

Szólj hozzá!