előző lap

A Székelykeresztúri Villám – Fulger Önkéntes Tűzoltóegyesület parancsnoka, Szali Mózes tartott felkészítőt a csíkmadarasi önkénteseknek, október 24-én. A tréning témája a hidraulikus olló-feszítő alkalmazása, valamint autótűz oltása és helyszín biztosítása autóbaleset esetén. A képzésen részt vettek úgy a keresztúri, mint a csíkmadarasi önkéntes tűzoltók, akik a gyakorlat során egy autóba szorult sérültet kellett, hogy kimentsenek, feszítés és vágó technika alkalmazásával. A résztvevők elismerték, hogy nagy szükség van időnként úgy az elméleti, mint a gyakorlati továbbképzőkre, főleg ezekben az embert próbáló időkben.

A programot Hargita Megye Tanácsa támogatta, keretében sor került a két teljes védőruha felszerelés, illetve a 25 darab gyakorlóbot átadására is. Ezeket az eszközöket ugyancsak a Megyei Tanácshoz benyújtott pályázatból sikerült megvásárolnia a Csíkmadarasi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének. A pályázat összértéke 13.200 lej, melyből 10.560 lejt a Megyei Tanács biztosított, a 2640 lejes önrészt pedig a Csíkmadarasi Közbirtokosságnak köszönhetik az önkéntesek.

A nap végén Péter Dávid, Csíkmadaras megbízott polgármestere köszönetét fejezte ki az egész közösség nevében azért a munkáért, amelyet most már hosszú évek óta végeznek a csíkmadarasi önkéntes tűzoltók. Megnyugtató a település lakói számára a tudat, hogy probléma esetén van, akikre számítani. Az elöljáró abbéli szándékát is kifejezte, hogy a következő évek egyik kiemelt feladata lesz, hogy megtalálják a megfelelő helyszínt egy biztonsági központ megépítéséhez, ahol helyet kapna úgy a tűzoltóautó garázs, megfigyelő szoba, orvosi rendelő, mint a szolgálati lakás orvosoknak, segítségre szorulóknak.

Csíkmadaras Önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának és a Csíkmadarasi Közbirtokosságnak a folyamatos támogatások biztosításáért.

Szólj hozzá!