előző lap

A községháza alkalmazottainak nagyobb része esetében csökkent, kisebb hányadának pedig nőtt a fizetése az új egységes bértörvény bevezetésével. Az alapbérek megállapításáról szóló határozattervezetet hétfői soros ülésén fogadta el az önkormányzati képviselő-testület. Emellett több fontos, jelenleg is zajló beruházást érintő döntés is született.

 

Őszire kell befejezni a mezei utak felújítását, év végéig kell elszámolni róla

Jóváhagyták a csíkmadarasi polgármesteri hivatal közalkalmazottainak alapbéréről szóló határozattervezetet a képviselő-testület júliusi soros ülésén. Ennek alapján a polgármester bruttó fizetése 5800 lejben van megállapítva, az alpolgármesteré pedig bruttó 4350 lej. A többi alkalmazott fizetése bruttó 2132-4334 lej között mozog. A helyzet érdekessége az, hogy a júniusi helyzethez képest kilenc alkalmazottnak csökkent, hétnek pedig emelkedett a fizetése. A változások hozzávetőlegesen 20 és 1000 lej közötti mozognak, természetesen ez az összeg is bruttóként értendő.

Az ülés további részében a testület két, jelenleg is zajló beruházás határidejének meghosszabbítását hagyta jóvá. A mezei út felújításával kapcsolatban a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökséggel  (AFIR) kötött finanszírozási szerződést kell meghosszabbítani 2018 január közepéig. Ugyancsak hosszabbítani kell a Felcsíki Integrált Projekt keretében zajló, öt község infrastrukturális fejlesztését célzó pályázat kivitelezési határidejét 2018 augusztus közepéig. Mint ismeretes, ezen projekt részeként zajlik a csíkmadarasi községi utak aszfaltozása, illetve az afterschool (iskola utáni foglalkoztató központ) építése. Ebben az esetben a hosszabbítás 14 ezer lejes többletköltséggel jár Csíkmadarasnak.

Ugyancsak határozatban fogadták el a testületi képviselők az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében megnyert pályázatok listáját. Ez a finanszírozási szerződés megkötésének egyik alapfeltétele. Mint arról korábban már beszámoltunk, a község több mint hatmillió lejt fordíthat a vízhálózat bővítésére, 834 ezer lejből újulhat meg a vasúton aluli közvilágítás, illetve  15 millió lejből történhet meg a település úthálózatának további rendbetétele. 

Szólj hozzá!