előző lap

Vadonatúj bútorókkal, illetve didaktikai és informatikai eszközökkel látják el a következő időszakban a Kiss Ferenc Általános Iskola elemi osztályainak otthont adó új épületet. A több mint 60 ezer eurós beruházás pályázati finanszírozásból valósul meg.

 

Újra cserélik a régi bútorokat, bővítik a berendezést. Modern oktatási körülmények lesznek az elemi iskolában

Sikeresen pályázott a Csík LEADER Egyesületnél a csíkmadarasi önkormányzat.  „A vidéki élettér harmonikus fejlesztése” című pályázati kiírásra nemrég benyújtott dokumentációt pozitívan bírálta el a szakhatóság, így hamarosan sor kerülhet a szerződéskötésre is a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökséggel (AFIR).

A beruházás teljes értéke 63566 euró, ebből 49985 eurót tesz ki az állami finanszírozás, a maradék 13581 euró képezi az el nem számolható költségek értékét. Ebből a pénzből, többek között, teljesen bebútorozzák az új iskola épületét. Így például 120 darab új széket és asztalt kapnak a diákok, a tantermek mindegyikébe új katedrák, kivetítők és kivetítővászonok, hordozható személyi számítógépek (laptopok), falitáblák kerülnek. Szintén bebútorozzák és informatikai eszközökkel látják el a tanárit, öltöző- és cipőtartó szekrények kerülnek a folyosókra. A pályázat révén teljes berendezést kaphat az iskola informatikai laboratóriuma is. Ez bútorzatot, 20 darab asztali számítógépet és egy laptopot, kivetítőt és a hozzá tartozó vásznat, illetve falitáblát jelent.  

Mint ismeretes, az új elemi iskolát 2015-ben építették mindössze nyolc hónap alatt, a Regionális Operatív Programból finanszírozott pályázat összértéke 2.363.909,09 lej. Az ingatlanban öt tanterem, tanári szoba, illemhelyek, előtér és raktárhelyiség található. Az új iskolaépületnek minden olyan adottsága megvan, mely a megfelelő szintű oktatáshoz szükséges, a diákok a 2016-2017-es tanévtől használhatják az ingatlant. Az építkezés befejeztével a tantermeket régi bútorzattal rendezték be, így igencsak jól jön a következő időszakban gyakorlatba ültetendő beruházás. 

Szólj hozzá!