előző lap

Két nyertes pályázat révén is bővíti eszköztárát a Csíkmadarasi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A mintegy 15 ezer lejes összértékű támogatásból védőruházathoz és felszereléshez jutnak az önkéntesek.

 

A csíkmadarasi önkéntesek az új felszerelések egy részével

Mint azt Bálint Lajos Lóránttól, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, a megyei önkormányzattól 8500 lejes támogatást kaptak, ehhez 20 százalékos önrészt kellett vállalniuk. Utóbbit a csíkmadarasi közbirtokosság hozzájárulásából sikerült biztosítani. Az összegből két rend védőruhát és egy pár bakancsot sikerült megvásárolni. Ezek átadására október második vasárnapján került sor.

Az önkéntes tűzoltók pályáztatási lehetőségeivel kapcsolatban a megyei önkormányzat sajtószolgálatán keresztül korábban kifejtette, Hargita megye országos szinte élen jár az önkéntes tűzoltócsapatok számát tekintve, hiszen az egész megye területét sikerül lefedni ezen a téren. Ugyanakkor példaértékű a hivatásos és az önkéntes tűzoltók közötti együttműködés. Mint fogalmaznak, a megyei tanács pályázati programján keresztül korábban is támogatta ezeket az alakulatokat, a támogatás célja a felszerelések fejlesztése, illetve képzések biztosítása számukra.

Az egyesületi vezetőtől azt is megtudtuk, a csíkmadarasi önkéntesek idei felszerelés és eszköztár bővítése nem csak ennyiből áll. A magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati kiírása révén 300 000 forintos támogatásból két modern sugárcsőt, speciális köteleket, tűzoltó feliratos baseball sapkákat és pólókat szerezhetnek be.

Köszönet a tűzoltóknak

Elismerését fejezte ki a nyertes pályázatokkal kapcsolatban Bíró László polgármester is. A községvezető szerint az önkéntesek áldásos tevékenységének nem csak a csíkmadarasiak veszik hasznát, hanem a környező települések lakói is. „Az egyesület valóban a legalkalmasabb időszakban pályázott, hiszen most zajlanak a község infrastrukturális fejlesztési munkálatai, ezért szűkös a község büdzséje. Értékelem, és külön köszönöm Lórántnak, hogy a helyzetet felismerve, a nézeteltéréseket félretéve, anélkül, hogy kenyere lenne, bevállalta ezt a munkát is. A formának eleget téve, a közösség nevében köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki tett és tesz a közösség biztonságáért” – fogalmazott az elöljáró.

 

 

 

 

Szólj hozzá!