előző lap

A községházán is ki lehet tölteni az egységes adóbevallási íveket, ezzel kapcsolatban tartottak felkészítőt a polgármesteri hivatalban az adóhivatal (ANAF) munkatársai. Az érintettek a titkársághoz fordulhatnak az ügyintézés könnyítése érdekében.

 

Mint az már a hónap közepétől ismert, online is be lehet nyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot az elektronikus formában elérhető okos nyomtatvány révén.

Az okos nyomtatvány az adóhivatal (ANAF) honlapján található, a „Spaţiul Privat Virtual” menüpontnál, a letöltéshez a „Descărcare declaraţii”-ra kell kattintani.

Az adóhatóság az összes olyan adófizetőnek küldött postán személyre szabott levelet, akik az alkalmazotti viszonyból származó fizetésen kívül bármilyen jövedelmet megvalósít. A levél minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról, az úgynevezett egyéni virtuális térből (Spaţiul Privat Virtual) is el lehessen küldeni.  Azt is tudni kell, aki felhasználói fiókot készít, az nem csak megkönnyíti magának az adóbevallási folyamatot, hanem egy sor dokumentumot is be tud majd elektronikusan küldeni, illetve ki is kérhet online. Az okos-nyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét is.

Fióklétesítés és adóbevallás-kitöltés a községházán

A községháza alkalmazottai egy részének szólt az a rövid továbbképző, amelyet a polgármesteri hivatalban tartottak az adóhivatal szakemberei szerdán délelőtt. Ennek során az illetékesek bemutatták, hogyan kell fiókot létesíteni az adóhatóság egyéni virtuális terében, illetve hogyan kell az okos nyomtatványokat kitölteni.A rendelkezésünkre bocsátott nyilvántartás szerint Csíkmadarason 107 természetes személynek kell kitöltenie az adóbevallási nyilatkozatot. Akinek nehézséget okoz a szóban forgó művelet, az bátran forduljon a községházához, munkatársaink a teljes munkafolyamaton végigkalauzolják az érintettet. Ebben az esetben kérjük, hozza magával nyilvántartását, illetve az adóhatóságtól kapott tájékoztató levelet. Az egységes adóbevallások benyújtásának határideje július 15. 

Szólj hozzá!