előző lap

Neves külföldi szakembereket is felvonultat az a szakmai konferencia, amely csütörtökön kezdődik Csíkmadarason. A Garden Proiect Kft. által szervezett „Kertészeti Szakmai Napok” című rendezvényen érdekes előadások és bemutatók egyaránt lesznek.

 

Mint azt a szervezőktől megtudhattuk, a szakmai napokon megvitatják a 2018-as aktuális problémákat, bemutatnak különböző pályázati lehetőségeket, illetve előadásokat követhetünk futballbályák, zöldövezetek és sportfelületek szakszerű építéséről, fenntartásáról és gondozásáról, vagy éppen öntözőberendezések telepítéséről már meglévő sportfelületekre. A rendezvényen a gyümölcs és bogyós gyümölcsűek termesztésének új technológiáját is ismertetik.

A meghívott előadók között több, a szakmában ismert szakembert is találunk: Mayerhoffer Attila kertészmérnököt, az ICL Specialty Fertilizers nemzetközi cégcsoport magyarországi képviselőjét, Kónya Botond Rudolfot, a már említett cégcsoport romániai képviselőjét, Ferenc Lehel és Székely Gabriella kertészmérnököket, illetve Kökény Attila magyarországi talajdoktort is. Ugyancsak előadást tart az esemény házigazdája is, János Ferdinánd kertészmérnök, aki az általuk gyártott és termesztett helyi termékeket mutatja be.

Utóbbi az eseménnyel kapcsolatban úgy fogalmazott, reméli, hogy több fiatal is ellátogat az eseményre, az azon szerzett tudással pedig kedvet kapnak ehhez a típusú tevékenységhez. Elmondása szerint olyan pályázati lehetőségeket is ismertetnek, melyek révén vállalkozást is indíthatnak az érdeklődők. A március 1-3 között zajló szakmai napokra a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Szólj hozzá!