előző lap

 A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes elindítja a Székely Népviselet Napját – áll az együttes által küldött sajtóközleményben. Mint a kezdeményezők fogalmaznak, az Ezer Székely Leány Napját megelőző péntek legyen ezentúl a Székely Népviselet Napja! 

 

Az Ezer Székely Leány napjának előszeleként szeretnék a köztudatba beírni a Székely Népviselet Napját a kezdeményezőkEzen a hétköznapon, 2017. június 30-án, pénteken Székelyföld (és nem csak) megtelhet népviseletbe öltözött emberekkel – fogalmaznak a közleményben. Minden népviselettel rendelkező székelyföldi lakost arra biztatnak, hogy ezen a napon öltse magára viseletét vagy viseletének valamely darabját, és így induljon munkahelyére, ügyeket intézni vagy akár bevásárolni.

„Egyben hangolódjunk és készüljünk közösen az Ezer Székely Leány Napjára! Találjunk társakat e játékhoz, biztassuk egymást, barátainkat, kollégáinkat! Kiváló alkalom a környezetünkben élő embertársainkkal a szülőfalujukról, családjaik viseletéről szót ejtenünk. A Székely Népviselet Napján készült fényképeket június 30-án reggeltől várjuk az ezerszekely@gmail.com e-mail címre, vagy a Hargita Együttes Facebook postaládájába. A fotókat megosztjuk a Hargita Együttes Facebook oldalán.Kérjük, vegye fel a népviseletét és népszerűsítse a Székely Népviselet Napját munkatársai, ismerősei, barátai, a lakosság körében!” – írják a kezdeményezők. 

Szólj hozzá!