előző lap

Az elmúlt évekhez képest, a tél beköszöntével, szokatlanul sok tűzeset történt Csíkmadarason. A helyi önkéntes tűzoltók felhívással fordultak a helyi lakossághoz, tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést annak érdekében, hogy a fűtési idény további része eseménymentesen zajlódjon le.

 

Három kémény gyúlt ki, egy csűr égett le, illetve egy tetőtérben csaptak fel a lángok. Mindez az elmúlt három hétben történt – sorolta a kissé sokkoló statisztikát Bálint Lajos Lóránt. A Csíkmadarasi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének vezetője egy közleményt is eljuttatott honlapunknak. Ebben az önkéntesek nevében úgy fogalmaznak, az utóbbi időben nagyon sok riasztást kaptak túlhevült, kigyúlt kéményekhez. „Nagyon szívesen segítünk, ahol kell, félre ne értsenek, de ha elkerülhető lenne egy egyszerű kémény tisztítással az ijedség, akkor miért okoznak maguknak ilyet? Aki még valamilyen okból nem tisztíttatta ki a kéményét, gondoljon az elmúlt napok eseményeire, és ne gondolja, hogy Ő kivétel, vele nem történhet meg” – írják az önkéntes tűzoltók.

Szintén a szokatlanul sok tűzesetre hívta fel a figyelmet Péter Dávid alpolgármester is. Az elöljáró hangsúlyozta, a fűtési idény alatt a megelőzés a legfontosabb, ám úgy látszik ezt nem mindenki veszi komolyan. Az elmúlt három hét eseményei miatt a polgármesteri hivatal ellenőrzésekbe kezd, melynek során a fűtésrendszerek karbantartását, a kémények állapotát fogják vizsgálni.

Vízpompát kaptak az önkéntesek

 Nagy teljesítményű,  új hordozható vízpompát kaptak adományként a helyi önkéntes tűzoltók. Dombi István helyi tűzoltó parancsnoktól megtudtuk, az 5000 lej értékű berendezést a csíkmadarasi Aqua Energia Rt. adományozta a tűzoltóknak, és már éles bevetésen is volt alkalom tesztelni.

„Köszönjük a részvénytársaságnak a segítséget, minden felszerelés jól jön az önkénteseknek, hiszen a beavatkozások minőségét lehet javítani azokkal” – nyomatékosított a tűzoltó parancsnok.
 

Szólj hozzá!