előző lap

Fajsúlyosabb téma nélkül zajlott le a település önkormányzati képviselő-testületének júniusi soros ülése. A múlt héten csütörtökön este megtartott ülésen 14 határozattervezetet kellett megvitatniuk a képviselőknek.

 

A Zetelaka irányába vezető erdei út kivitelezési tervét is jóváhagyták

Talán az egyik legfontosabb határozattervezet a a Halálkanyar és Pál Lajos kertje között haladó 1,7 km hosszú mezőgazdasági út kivitelezési terveinek az elfogadásáról szólt. Mint ismeretes, a faluközti utak aszfaltozását végző szászrégeni Probicons Kft.májusban átiratban jelezte a községházának, hogy az elvégzett munkálatokra nem tud szavatosságot vállalni azokon a szakaszokon, ahol eddig a teherforgalom zajlott a településen. A kivitelező által küldött dokumentum az Egervára és Köves utcákat említi, kitérve arra, hogy ezen útszakaszok nem úgy voltak tervezve, hogy ezt a típusú közúti forgalmat, az általa jelentett többletterhelést megbírják. A cég felhívta a községháza figyelmét, amennyiben a felújítás befejezése után is az említett utcákon zajlik a teherforgalom, nem áll módjukban szavatosságot vállalni az általuk végzett munkáért.
A helyzet megoldására létezik alternatíva, a községháza már két évvel ezelőtt megterveztette a Halálkanyar és Pál Lajos kertje között haladó 1,7 km hosszú mezőgazdasági út felújítását. Hiszen ez utóbbival kiegészülve a Terelőútként ismert mezei útszakasz megfelelő alternatívát kínálna a teherforgalom számára. Az 1,7 km-es szakasz makadám útként lett megtervezve, a most elfogadott kivitelezési tervek szerint a munkálatok értéke áfa nélkül 442 ezer lej. A beruházás finaszírozásával kapcsolatban zajlanak az egyeztetések, a munkálatok előkészületei már zajlanak.

Szintén fontos döntésként említhető a Zetelaka fele vezető erdei út felújítási munkálatai kivitelezési tervének az elfogadása. A községháza a Vidéki Befektetéseket Kifizető Ügynökség erdei infrastruktúra fejlesztését célzó 4.3S intézkedése keretében nyert pályázatot.  A több mint 8 millió lej összértékű beruházás révén 4 méter szélességben aszfaltszőnyeggel látják el a Zetelaka irányába vezető erdei utat mintegy 7,5 kilométer hosszúságban. A munkálatok során az átkelőket, hidakat felújítják, a patak menti szakaszon támfal épül, az útkereszteződéseknél fedett sáncokat alakítanának ki. A kivitelezési terveket a jászvárosi D&G Print Line Kft. készítette.  Következhet a közbeszerzés kiírása a munkálatok elvégzésére, ideális esetben ősszel el is kezdődhet a kivitelezés.

Ugyancsak elfogadták a képviselők a Gosmad Kft. 2017-es évre vonatkozó pénzügyi mérlegét. A dokumentum szerint a cég 157 ezer lejes veszteséget jelentett a múlt esztendőre.

A község tulajdonában levő két ingatlan felértékelési iratcsomója is a képviselők asztalán szerepelt a testületi ülés alkalmával. Eszerint a községi fürdő 999 négyzetméteres területének, illetve 169 négyzetméteres épületének a piaci értéke jelenleg 47 240 lej. A Fő utca 29 szám alatt található (Salamon Elemér féle ingatlan) 200 négyzetméteres terület értékét 3000 lejben határozta meg a felértékelő. Az ülés további részeként több kisebb értékű szolgáltatói szerződést is jóváhagytak a képviselők.

Szólj hozzá!