előző lap

A vasúti aluljárók biztonsági övezeteire nem vonatkozó részleges építkezési engedélyt adott ki a megyei tanács, így végre elkezdődhet az aszfaltozás Csíkmadarason. Az építkezési terület átadása a kivitelezőnek ma (május 2-án, kedden-szerk.megj.) megtörtént, néhány napon belül az is kiderül, pontosan hol kezdődnek a munkálatok. A dolgok jelenlegi állása szerint a szászrégeni Probicons Kft.-nek június 30-ig kell kiviteleznie a beruházást.

 

Napokon belül munkagépek vonulnak fel a községben. Aszfaltozzák az utcákat

Az aszfaltozási munkálatok által érintett vasúti átjáróknál lezajlott terepszemlével kezdődött az a mai megbeszélés, amelyen a beruházásban érintett hivatalok és cégek vettek részt a községházán. Ennek során kiderült, a Román Állami Vasúttársaság (CFR) részletes tervek kidolgozásához köti az átkelőkkel kapcsolatos engedélyek kiadását, így ezeken a részeken később kezdődhet a munka.

 Jó hír viszont, hogy az utcákra vonatkozóan még a múlt héten pénteken részleges építkezési engedélyt adott ki a megyei önkormányzat urbanisztikai bizottsága, így az utolsó akadály is elhárult a munkálatok megkezdése elől. A Felcsík Kistérségi Társulás vezetőségének jelenlétében ma hivatalosan is kiadták a kezdési parancsot a kivitelezőnek, a munkaterep átadása csütörtökön történik meg. Utóbbi képviselőjének elmondása szerint a terep bejárása után döntik el, hogy pontosan mikor és hány munkapontot nyitnak meg a községben. Erről természetesen időben tájékoztatjuk a lakosságot.

Mint ismeretes, a felcsíki integrált fejlesztési pályázatból 5,3 millió lej a Csíkmadarasra eső rész. Ebből aszfaltozásra közel  2,65 millió lejt költenek el, a tervek szerint  a következő utcákba kerül aszfaltcsík, összesen 3,8 kilométer hosszúságban: Alsóhídvége, Felsőhídvége, Papsára, Kövesutca, Egervára, Külváros, Falumellyéke, Állomás. Ezen utcákban, az aszfaltcsík mellett, járda és vízelvezető árok is lesz.

A kapubejáratok elkészítése viszont nem fért bele a projekt költségvetésébe, ez a helyzet az összes érintett felcsíki községre érvényes. A pályázat úgy volt letéve, hogy ezt majd a lakosok oldják meg. A csíkmadarasi polgármester hivatal a  tervezővel idejében elkezdte az egyeztetéseket, hiszen fontos, hogy egységes bejáratok legyenek, normális, rendezett faluképet biztosítva általa.

Mint már írtuk, a járdával rendelkező kapuk esetében nem lesz gond. Ezen kívül azonban van még 125 kicsi bejárat, amelynek helyzetét orvosolni kell. Ide a tervező öt és fél, hat méter széles, fedett sáncot javasolt. Ezekkel nem is lenne gond, hanem a 30 nagy bejárattal voltak problémák a tervezés során. Végül ezek esetében a bejáratokat 3m*90 centis betonlapokból  ajánlotta kialakítani a tervező. A bejáratok elkészítése 180 ezer lejes pluszköltséget jelent, amit nem fedez a pályázat. Péter Dávid alpolgármester korábbi nyilatkozata szerint megteszünk mindent annak érdekében, hogy a projekt keretében találjuk meg erre a szükséges forrásokat úgy, hogy lemondunk bizonyos munkálatokról, így pénzeket tudunk felszabadítani. De még így is előfordulhat, hogy a lakosságnak is hozzá kell járulnia ehhez a tételhez. Amennyiben ez bekövetkezne, ennek módjáról az önkormányzati testület dönt majd.

Azt is tudni kell, a napokon belül elkezdődő munkafolyamat első fázisaként védőcsövek fektetődnek le. Itt figyelembe volt véve a villamosítási terv, amely a légvezetékek földbe fektetését helyezi kilátásba. Ebből kivettük azt a részt, ami az aszfaltozandó utcákat érinti. Mindez azt jelenti, hogy az utak szélességében 110-es átmérőjű védőcsövek rakódnak le, amelyekbe kerülnek majd a szükséges villany, kommunikáció és egyéb vezetékek.  Ez közel 4000 méter védőcső lefektetését jelenti, ezzel próbáljuk kizárni azt, hogy utólag aszfaltot, járdát, sáncot kelljen feltörni.

Szólj hozzá!